ТУРЦИЯ

Имперски столици в Мароко с чартърен полет от Варна
Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Програма
Описание:
Варна - Маракеш - Казабланка - Рабат - Мекнес - Фес - Мекнес - Волубилис - Фес - Бени Мелал - Маракеш - Варна

Описание / Транспорт:

Полетна информация: 

  • Заминаване:  Варна 08:00 – Маракеш 10:30   
  • Връщане:       Маракеш 14:00 – Варна 20:35


Авиокомпания:  България Ер
Адрес на авиокомпанията: София, бул. „Брюксел“ №1
Всички часове на полетното разписание са в местно време. Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Програма:
Ден 1
Полет от летище Варна за Маракеш, Мароко в 08:00 ч. Кацане в  10:30 ч. Посрещане на летище Менара Маракеш от представител на местната фирма партньор и трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотел Labranda Rose 4* www.labranda.com/rose-aqua-parc/

Ден 2
След закуска отпътуване за Казабланка. Кацнала на бреговете на Атлантическия океан, Казабланка е забележителен град, който умело съчетава пулса на съвремието с традиционната мароканска култура. В началото на 20-ти век, по време на френското колониално управление, Казабланка претърпява урбанистично развитие и модернизация и се превръща в  място с отлична инфраструктура, удобни пътища и красиви сгради, което я прави най-големият и най-важен център в Мароко.
Следва посещение (отвън) на монументалната джамия Кутубия на крал Хасан II. Това архитектурно чудо се извисява величествено над Атлантика  и впечатлява с изящната си мраморна украса и красиво минаре, което се издига могъщо на височина от 210 метра.
Програмата продължава с площад Мохамед V – интригуваща комбинация от френски колониален и традиционен марокански стил, свидетелство за богатото минало на града, за еволюцията на Казабланка от малко търговско пристанище до космополитен метрополис. Заобиколен от великолепни постройки, като Двореца на правосъдието, Сградата на префектурата и Френското консулство, площадът на Мохамед V е символ на административната власт на Казабланка. Красно озеленените градини, живите цветни лехи и колосалните палми го превръщат в спокоен оазис сред тесните улички и оживените пазари на старата медина, където ароматите на подправки  и звуците на традиционна музика омагьосват сетивата на всеки турист.
Преминаване през район Анфа – един от най-престижните и луксозни квартали, чиято история започва още през 7-ми век. Следваща спирка по маршрута е плажната алея Айн Диаб и модерната крайбрежна улица Ла Корниш. Тук са едни от най-популярните места за отдих и развлечения в Казабланка, луксозни хотели и жизнерадостни улици, множество ресторанти и барове, заобиколени от прекрасни морски гледки, които съчетават съвременната градска енергия с мистиката на древността. Пристигане в хотел Oum Palace 4* www.oumpalace.com, настаняване и вечеря.

Ден 3
След закуска отпътуване за столицата на Кралство Мароко – Рабат, живописен град с богата история, който придобива независимост от френско влияние през 1956 г. Следва разходка през местността Касба от Удая, част от световно културно наследство на ЮНЕСКО – едно от най-прекрасните и вълнуващи места за посещение, където историята се среща с красотата и културата на Мароко. Програмата продължава с историческия монумент Кулата на Хасан, който олицетворява мароканската архитектура и културна идентичност. В Рабат се намира и Мавзолеят на султан Мохамед V, управлявал Мароко от 1927 до 1953 г., първият крал на страната след нейната независимост през 1956 г. Построена през 1971 г., сградата се счита за шедьовър на модерната архитектура на династията Алауит, с бял силует, покрит с типичен зелен покрив – цвета на исляма, с изцяло позлатен таван. Украсена е с изящни мозайки, релефи и медни елементи, които й придават уникален елегантен вид. Мавзолеят е израз на признанието към великия водач и национален герой на Мароко за неговата роля в борбата за независимост на страната и за установяването на мароканската национална идентичност. Отпътуване за Фес. Вечеря и нощувка в хотел Menzeh Zalagh 4* https://menzehzalaghcitycenter.morocco-ma.website/en/.

Ден 4
След закуска отпътуване за Мекнес – разположен в северозападната част на Мароко, възникнал през 10-ти век, превърнал се бързо в един от най-значимите градове в страната. Посещение на портата Боб Мансур, обявена за най-красивата в Мароко. Тя е главният вход на двореца Ел Хедим, висока 16 метра и построена през 1732 г. От сина на Милай Исмаил – Мулай Абдалах. Следваща спирка по маршрута е Волубилис – впечатляващ древноримски град, разположен сред малинови горички и зелени хълмове, чийто руини мълчаливо свидетелстват за могъществото на римската империя в Африка. Триумфалната арка и Базиликата разказват за архитектурната грациозност на това място, запазило и до днес духа на римската култура и величие, запечатани завинаги в камъка и мрамора на този забележителен археологически комплекс. Връщане обратно до Фес. Вечеря и нощувка в хотел Menzeh Zalagh 4* https://menzehzalaghcitycenter.morocco-ma.website/en/.

Ден 5
Закуска в хотела. Този ден е посветен на очарователния Фес – град с повече от 12 века история, с древни медини, архитектурни чудеса – задължителна спирка за всеки, който копнее да се потопи в сърцето на мароканската култура. Градът дълго време е бил културен и религиозен център на Мароко, както и на целия ислямски свят. Тук се намира един от най-старите университети в света – Ал-Карауин, основан през 859 г., медината на Фес, която е най-големият пешеходен градски район в света – част от културното наследство на ЮНЕСКО. Улиците на медината са като лабиринт, изпълнени с традиционни занаятчийски магазини, пазари и исторически сгради, обградени от древни стени. Фонтанът Нежарин е едно от задължителните за посещение места в медината, където ще можете не само да видите, но и да усетите историята и културата на Фес, чрез ароматите, които изпълват въздуха. Едно от първите неща, които ще почувстват е нежното и успокояващо благоухание на кедър. Това дърво е широко използвано в традиционната мароканска архитектура и занаятчийство, а неговият аромат придава неповторима атмосфера на мястото. Следобедът ще продължи по тесните селски улички на Меллах – бившият еврейски квартал, място с дълбока историческа и културна значимост и свидетелство за съжителството между различните общности в Мароко. Вечеря и нощувка в хотел Menzeh Zalagh 4* https://menzehzalaghcitycenter.morocco-ma.website/en/.

Ден 6
След закуска отпътуване за град Ифран, разположен на 1650 метра надморска височина, наричан малката Швейцария, заради своята алпийска архитектура и планински климат. На берберски „ифран“ означава пещери. Тук се намира най-добрият университет в Мароко, Ал-Ахавейн, основан през 1995 г., който предлага образование по американски модел и допринася за международната атмосфера на града.  Продължаваме към Бени Мелал – един от най-бързо развиващи се градове в Мароко, известен със своята прелестна природа, плодородни земи и културно наследство. Отпътуване за Маракеш. Вечеря и нощувка в Labranda Rose 4* www.labranda.com/rose-aqua-parc/.

Ден 7
Закуска в хотела. Разглеждане на Маракеш – хармонично съчетание от исторически забележителности, културно богатство и модерни удобства. Той пленява посетителите си с цветове, ухания и мелодии, превръщайки всяко посещение в незабравимо изживяване. Основан е през 1070 г. от династията на Алморавидите и бързо се превръща в значим политически, икономически и културен център. В Маракеш има по нещо за всекиго, независимо дали ще се разхождате из многолюдните пазари на медината или ще се наслаждавате на спокойствието на градините на Мажорел. Историческият център на Маракеш е включен в списъка на ЮНЕСКО. По тесните улички и суковете ще откриете изобилие от традиционни марокански продукти и изделия като подправки, керамика, текстил и бижута. Маракеш е рай за любителите на вкусните изкушения, предлага разнообразие от марокански ястия като тагин, кускус, харира и различни сладкиши, а местните ресторанти и улични търговци ще ви предложат автентични кулинарни изживявания.
Следобед ще се опияните от вълшебната атмосфера на известния площад Джемаа ел Фна – сърцето и душата на Маракеш, който ще ви пренесе в пъстрия свят на вечните герои на приказките от 1001 нощ, ще срещнете причудливи разказвачи на истории, музиканти, танцьори, акробати, жонгльори, укротители на змии, дресьори на маймуни и още много зрелищни изпълнения и атракции. Вечеря и нощувка в хотел Labranda Rose 4* www.labranda.com/rose-aqua-parc/.

Ден 8
Закуска. Трансфер от хотела до летище Менара за отпътуване в 14:00 ч., кацане във Варна 20:35 ч.


Основна информация и допълнителни услуги:
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 20 календарни дни от датата на резервиране на туристическия пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 14 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
 
Общи условия застраховка "Отмяна на пътуване"
Тарифи на застраховка "Отмяна на пътуване" 
 
Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 14 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.
 
Общи условия:
 
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията „ГЛОБАЛ СЪРВИСИЗ БЪЛГАРИЯ“ на тел. +359 2 8197 197, е-mail: assistance@globalservices.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. 
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родители, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цени за чужди граждани, се потвърждават след запитване за конкретната дата на пътуване и хотел.
 
 
Туроператорът си запазва правото в случай на необходимост да прави промени в програмата и услугите описани в нея!
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 13052310000537/13.06.2023 валидна от 01.07.2023-30.06.2024 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333


В цената се включва:
Чартърен полет Варна - Маракеш - Варна с включени летищни такси 89 евро на човек и багаж – 20 кг чекиран и 7 ръчен.
7 нощувки нощувки със закуски и вечери в описаните по програмата хотели 4* хотели Superior (или подобни).
Климатизиран транспорт по време на пътуването в Мароко.
Посещение на всички туристически обекти по програмата.
Англоговорящ екскурзовод по време на цялата обиколка.
Представител на български език по време на пътуването.
Медицинска застраховка на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” с покритие 10 000 евро (за лица до 75 г.).
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор.

В цената не се включва:
Обяди и напитки.
Бакшиши - 20 евро на човек.
Разходи от личен характер.
Такса гориво (виж забележката по- долу).
Застраховка "Отмяна на пътуване".
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 75 до 85 г. - доплащане 25 лв. 
Хотели по програмата
Дидим, Турция
Цена от: 475.13 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 514.5 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 560.36 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 668.17 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 672.28 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 688.71 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 694.2 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 700.35 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 721.57 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 742.03 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 748.95 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 761.28 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 796.52 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 818.77 лв.
Дидим, Турция
Цена от: 1768.91 лв.