ТОП ОФЕРТИ

ФЕСТИВАЛЪТ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ 12.04.-14.04.2024г.
Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Програма

ФЕСТИВАЛЪТ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ

Всеки април в Истанбул се провежда Международният фестивал на Лалето. Градът е украсен в цветни форми от най-различни по вид, форма и цвят лалета.
Най-големите паркове на града са потънали в разкоша на лалетата и са място за концерти, изложби и други атракции.

12.04.-14.04.2024г.

Първи ден

Отпътуване в 04:00 ч. от Бургас по маршрут ГКПП

Малко Търново – Истанбул. Пристигане в Истанбул около обяд. Свободно

време или мероприятия срещу допълнително заплащане.

Настаняване в хотела.

 

20:00-24:00 ч. По желание Вечерен круиз по Босфора

Едно прекрасно нощно изживяване с пътуване по Босфора. Вечеря на кораба,

програма с фолклорни и ориенталски танци, дервиш, музика и DJ.

Цена: 45 евро - трансфер, круиз по Босфора с двупалубен кораб, вечеря

(салата+основно ястие /пиле или риба/+десерт+хляб+вода), неограничено количество

местен алкохол (турска ракия, вино, бира) и безалкохолни напитки.

 

Връщане в хотела. Нощувка.

Втори ден

07:00 часа закуска. Свободно време или мероприятия срещу допълнително заплащане.

Разходка с корабче по Босфора, екскурзия „Латински Истанбул”, посещение на султанския дворец Долмабахче, екскурзия „Азиатска приказка”. Нощувка.

 

Трети ден

07:00 часа Закуска.

Посещение на желязната църква“Св.Стефан“ на брега на Златния рог, отворена за посещения и служби след 6 годишен основен ремонт.

Посещение на парк Емирган – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и... лалета. В този парк са засети специално за фестивала над 4 000 000 лалета от 190 вида. Той се простира до самия бряг на Босфора. Свободно време в парка.

Посещение на МОЛ Форум Истанбул.

Отпътуване за България. Кратък престой в Лозенград.

Пристигане в Бургас вечерта.

 

ЦЕНА: 240 лв на човек в двойна или тройна стая в хотел Royal или подобен

 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус,

 • 2 нощувки, 2 закуски (блок маса) в хотел 3*

 • Медицинска застраховка застраховка за лица до 65г.

 • Посещение на парк Емирган

 • Посещение на желязната Българска църква Св.Стефан,

 • Посещение на Лозенград,

 • Водач от агенцията,

 • Посещение на МОЛ Форум Истанбул.

 

Цената не включва:

 • Допълнителни екскурзии и мероприятия по желание;

 • Доплащане за застраховка за лица над 65 г. – 10 лв.;

 • Разходи от личен характер.

 

Готови ли сте да се впуснете в пътешествие през живия гоблен на богатата история на Истанбул?

 

Допълнителни мероприятия срещу заплащане:

 

 1. Екскурзия „Константинополски стени и краят на една империя”

Кварталите Фенер и Балат, джамията на Михримах, църквата с аязмото “Св. Богородица Влахерна“, Вселенската патриаршия и Дворецът Текфур или дворецът Порфирогенит - един от относително непокътнатите примери за късновизантийска архитектура по целия свят.

 

Екскурзията започва с преминаване през Портата Адрианапол, известна още като Портата на Хариус. Когато Османският император Фатих Султан Мехмед завладява града, той влиза триумфално през тази порта. Разположена на върха на шестия хълм- най-високата точка на полуострова. Завладяването на Константинопол довежда до края на Римската Империя. След завладяването градът започва да се променя. Света София и други църкви са превърнати в джамии. Градът става столица на Османската империя.

Ще минем покрай джамията на Михримах, единствената дъщеря на султан Сюлейман Великолепни, построена от Мимар Синан.

Екскурзията продължава с посещението на Двореца Текфур който е бил използван като дворец на Византийската империя между 11-ти и 15-ти век. Този дворец е служил като императорска резиденция през последните години на Византийската империя. Дворецът Текфур е сред дворците, използвани от императорите в последния славен период на византийските дворци.

 

Ще посетим църквата с аязмото „Св.Богородица Влахерна“. До превземането на Константинопол от османците черквата е съхранявала чудотворната икона, одеждата и пояса на света Богородица от Йерусалим. Най-важната особеност на тази църква е, че тя е единствената християнска църква в света, която извършва литургията си в ден петък! Днес посетителите могат да вземат вода от аязмото в църквата.

 

Влезте в свят, в който времето е спряло, докато се скитате из очарователните улици на Фенер и Балат.

Потопете се в културното наследство, което тези квартали гордо показват.

Фенер и Балат, сгушени по южния бряг на Златния рог, със своя вековен чар и завладяващи истории се превърнаха в задължителни дестинации. Докато лъкатушите по улиците, ще откриете тайните на вековни църкви, ще се чудите на красотата на историческите синагоги и ще станете свидетели на сливането на култури, които са оформили Фенер и Балат Всяка стъпка ще ви отведе по-дълбоко в сърцето на миналото на Истанбул, позволявайки ви да създадете връзка с богатото наследство на града.

Свободно време за посещение на Вселенската патриаршия и църквата „Св. Георги” – в нея можете да се докоснете до много светини: част от колоната, на която е бичуван Иисус Христос, мощите на Св. Йоан Златоуст, Григорий Богослов и Василий Велики. Това е седалището на Вселенския патриарх и един от центровете на източноправославния свят.

Цена: 25 евро на човек – транспорт, входна такса за двореца Текфур, посещение на църквата с аязмото "Св. Богородица Влахерна", кварталите Балат и Фенер, Вселенската патриаршия, църквата „Св. Георги”, екскурзовод на български език.

 

 1. Екскурзия „Латинския Истанбул” – Таксим , гръцката църква „Св. Троица”, катедрала „Св. Антонио”, музея на танцуващите дервиши (отвън), Кулата Галата (отвън) Цена: 15 евро (транспорт, екскурзовод на български език по целия пешеходен маршрут.

 

 1. Разходка с корабче по Босфора. Ще имате възможност да видите прекрасните вили и дворци разпръснати по Босфорското крайбрежие, двата моста свързващи Европа и Азия, крепостта на завоевателя на Константинопол – Фатиф Султан Мехмет”Румели хисар”.

Цена: 20 евро (трансфер, разходка с корабче, екскурзоводска беседа).

 

 1. Посещение на Султанския дворец Долмабахче. Това е най-пищният и впечатляващ дворец в Турция, построен в смесен архитектурен стил, комбинация от барок, рококо и неокласика.

Цена: 45 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа.

 

 1. Екскурзия „Азиатска приказка” - новата джамия „Чамлъджъ“, Телевизионната кула „Чамладжъ“ (Това е най-високата структура в Истанбул с височина 369 метра: Открита е през май 2021г. Общата и височина е 587 метра от морското равнище. Входна такса 240 турски лири), панорамна обиколка на азиатската част през кварталите Кадъкьой , спиране за панорамни снимки (при възможност) в близост до Кулата на девицата (Къз кулеси), МОЛ „ЕММАР“, WATERGARDEN İSTANBUL с пеещите фонтани.

Цена: 20 евро (транспорт, екскурзовод на български език);

 

 1. Вечеря в рибен ресторант под моста „Галата“ – 30 евро(5 вида мезета, предястие, лаврак или ципура, десерт, вода, хляб и прекрасен изглед към Босфора);

 

Забележка:

Всички посещения и екскурзии по желание се осъществяват при минимум 20 туристи.

Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат преди отпътуването в офиса на фирмата.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи

 

Начин на плащане:

Депозит – 30% от цената, доплащане - 10 дни преди отпътуване

 

Необходими документи и условия на пътуване:

Валиден международен паспорт, за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

 

 

Агенцията не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.