ПРЕПОРЪЧАНИ ОФЕРТИ

САНКТ ПЕТЕРБУРГ С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС 29.06-03.07.2021г.
Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Самолет

Програма

 

               САНКТ ПЕТЕРБУРГ С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС

 

                4 нощувки със закуски и вечери с включени

               всички екскурзии и входни такси по програмата

                                       29.06-03.07.2021г.

 

1ДЕНИзлитане от летище Бургас с чартърен полет за Санкт Петербург. Пристигане на летище Пулково.Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Обзорна екскурзия в Ермитажа. Общата площ на музея е 127 478 m².Грандиозен дворцов  ансамбъл- официална резиденция и съкровищница на  Великата императрица Екатерина II.  Първоначално Ермитажът бил замислен като място за уединение (точно това означава френската дума „ермитаж“). Към края на 18 век там вече били събрани най-добрите в Европа художественни цености. Десетилетия наред това богатство било достъпно само за висши сановници, дипломати и приближени на царското семейство. Днес Санкт-Петербургския Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се сравняват само нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни само оригинали. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

2ДЕН Закуска.Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург: Марсово поле,Троицкия мост, Василевския остров и Дворцовия мост, лятната градина, музея на артилерията. Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Продължаваме с  посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър I. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г. в Екатеринбург.  Свободно време за обяд. Екскурзия „Сборное кольцо” с посещение  на Исакиевския събор-православна църква, една от най-впечатляващите забележителности на тогаващната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в неин символ. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия.  , храма „Спас на Крови”  построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право.Посещение на Казанския събор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.

Посещение на Юсуповски дворец – имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3ДЕН Закуска. Автобусна екскурзия  в Петерхов – извънградския дворец на Петър I, разположен на 30 км от Санкт Петербург. Ансамбълът е разположен на брега на Финския залив върху тераси, издигащи се една над друга. Според замисъла на Петър I главно украшение на Петерхоф е трябвало да станат фонтаните, които донасят световна слава на дворцовия комплекс и града- „столицата на фонтаните”.Парковете са изпълнени с множество фонтани, преливащи от един стил и период на изкуството в друг. Фасадите на всички сгради в „Петерхоф“ са пищни и богато украсени. Ансамбълът е вдъхновен от френския Версай, но според критиците в много отношения дори го надминава. Свързващата сила между всички паркове и градини е водата – връзката между живата природа и архитектурата
Главната архитектурна ценност на Петерхоф е Големият дворец, гледащ към Балтийско море. Там е бил и парадният вход в резиденцията. Петерхоф се превръща в съвършен дворцов ансамбъл. Целта на Петър 
да удиви, да порази чуждите гости с великолепието и разкоша на своята резиденция е била постигната. Връщане в хотела около 16:00 часа. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

По желание   Нощна  екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева.

4ДЕН Закуска. Царско село. Царское село /Пушкин/ е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. В Царское село човек може да открие два големи и наистина изключителни дворци, и двата заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Посещение на Екатерининския Дворец -несъмнено най-голямата атракция на Царское село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. През 1982 година започва възстановяването на Кехлибарената стая и продължава повече от 20 години на стойност 12 млн щатски долара. Отворена е през 2003 година в присъствието на президента Владимир Путин и германския канцлер Герхард Шрьодер. Връщане  в Петербург около 16.00ч. Свободно време.

 По желание: екскурзия в Музея на Фаберже в Шуваловския дворец с превод на български език. Частният Музей в Шуваловския дворец притежава изключителна  колекция от произведения на руското ювелирно изкуство - над 1000 експоната от най-високо качество. Тук са изложени и най-много шедьоври на знаменития руски ювелир Фаберже,откупувани с години на аукциони и от частни колекции, сред които са и 9-те  великденски яйца, изработени по поръчка на императорското  семейство. Вечеря . Нощувка.

5ДЕН Закуска.Свободно време.Трансфер до летището за полет до Бургас. Пристигане в Бургас.

 

ЦЕНА: 1890лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет  с чартърен полет : Бургас- Санкт Петербург-Бургас  с чекиран багаж до 20кг и ръчен 10 кг. с включени летищни такси

-4 нощувки със  4 закуски и 4 вечери  в Санкт Петербург – хотел 3* в историческия център

-трансфери: летище-хотел-летище

-екскурзовод на български език

-панорамна екскурзия на Санкт Петербург с включени всички такси с екскурзовод на бълг. Език

-Екскурзия до Петерхоф с включени входни такси и екскурзовод на бълг. Език

-Ермитаж  с включени входни такси и екс. на бълг.език

-Царско село/Екатеринински дворец с включени входни такси и екс. на бълг. Език

- Юсуповски дворец с включена входна такса и екскурзовод на бълг. Език

-Слушалки по време на екскурзионните програми

-медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за лица до 65г.

- възможност за безплатна електронна виза !

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- лични разходи

-медицинска застраховка за лица над 65г. – 25 лв. доплащане

- музей на Фаберже

-нощен тур „Белите нощи с вдигане на мостовете”

*Последователността на програмата може да бъде променена, в зависимост от часовете  и дните за посещение на музеите и дворците!

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

По банков път:

Романтик холидейз ООД

ДСК – клон Бургас

IBAN: BG60STSA93000025469076

Романтик холидейз ООД

Или в брой в офисите на агенцията

Депозит – 40 % при сключване на договор

Доплащане – до 35 дни преди отпътуване

Застраховка „Отмяна от пътуване“:”Романтик холидейз”ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.