Нова година

Нова година в Тунис
Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
30.12.2020 г.
Програма
ДЕН - 1 / София - Тунис
Излитане от летище София с чартърен полет София - Тунис. Кацане на летище Енфида. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Информационна среща с вашият представител.
Трансфер до старият град и свободно време в центъра на Хамамет (старата Медина).
Разходка по брега на морето и по уличките с магазини и заведения.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН - 2 / Разходка с пиратски кораб - ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Закуска. Свободно време за шопинг и други приятни забавления или по желание:
Разходка с пиратски кораб / около 20 мин.
Едно вълнуващо плаване, спектакъл с пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещтне това морско приключение..
Връщане в хотела. Обяд. Ориенталска Новогодишна Вечеря. Нощувка.

ДЕН - 3 / Кайруан и Ел Джем
Закуска. Свободно време за шопинг и други приятни забавления или по желание:
Целодневна екскурзия до Кайруан и Ел Джем
Тръгване сутринта от Хамамет по посока Кайруан. Al-Qayruān - Керванът, е град в Северен Тунис, административен център на провинция Кайруан.
Това е най-святото за мюсюлманите място в Магреб и 4-ят по святост град за исляма. От 1988 г. е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
След около 2 часа пристигаме в Кайруан. Първата ни спирка е Окба джамия / Голямата джамия - носеща името на основателя на града - Окба ибн Нафи. Издигната заедно с града в 670 г. , нейното здание много наподобява на крепост с 35-метровото си минаре, което е паметник от епохата на Аглабидите. Част от материалите за нейното изграждане са взети от разрушения от арабите Ел-Джем.
След посещението на Голямата джамия ще имаме свободно време за шопинг в голям магазин за сувенири с презентация на килими - цяла индустрия и изкуство, с което е известен Кайруан.
След шопинга продължаваме обиколката на Кайруан с посещение на водните резервоари на града - наречени Аглабидни басейни на името на династията, която ги е построила преди повече от 1000 години.
Правим спирка за обяд (без включени напитки).
Продължаваме нашият маршрут до Ел Джем (70 км.), където се намира най-добре запазения и трети в света амфитеатър (след Рим и Капуа). Размерите са внушителни- диаметър 128 метра и капацитет за 35 000 зрители. Амфитеатъра е бил изграден през III век по времето на римския император Гордиан I и има чудесна акустика. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия "Гладиатор" на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.
Днес амфитеатърът е място за ежегодния Музикален фестивал на симфоничната музика, който заменя гладиаторските битки, ревът на зверовете на арената и скандиранията на тълпата.
Свободно време за кафе или за разходка и разглеждане на множеството малко магазинчета, предлагащи сувенири и най-вече мозайки, с производството на които се слави града.
Отпътуване за Хамамет (145 км.). Връщане в хотела вечерта.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН - 4 / Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид
Закуска. Свободно време за шопинг и други приятни забавления или по желание:
Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид.
Разглеждане на старата част на града, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки - Медината от XIII век /ЮНЕСКO/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност. Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо с най-голямата колекция на римски мозайки в света- бужуто в тунизийското културно наследсто.
Обяд (без включени напитки).
След обяда тръгваме за античния Картаген - перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най - знаменитите градове на древността. Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. Картаген е възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.

ВАЖНО: входната такса е включена в цената на екскурзията, на място се заплаща 1 динар на човек за снимане.
Продължаваме с посещение на арт градчето Сиди Бу Саид, вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството...
Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата на ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет - зелен чай с ментови листа и кедрови ядки..., да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки на фурми с канела.
Връщане в хотелите за вечеря. Нощувка.

ДЕН - 5 / Отпътуване
Закуска. Трансфер до летище Енфида за полет до София.

Полетно разписание: ( подлежи на препотвърждение)
Авиокомпания: Bulgarian air Charter
София - Енфида: 13:45 / 13:20
Енфида - София: 11:30 / 17:05

Трансфер летище - хотел - летище:
Продължителност: около 1 час в посока с 3*/4* автобус.
Цената включва:
Самолетен билет София - Енфида - София с авиокомпания Bulgarian Air Charter с включени летищни такси;
Трансфери летище - хотел - летище;
Чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
4 нощувки в избрания хотел на база All inclusive;
Късен следобеден трансфер-екскурзия до центъра на Хамамет (старата Медина);
Включена Ориенталска Новогодишна вечеря с шоу програма (без включени напитки);
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
Представител на туроператора.

Цената невключва:
Целодневна екскурзия: Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид, с включен обяд: 120 лева на възрастен/60 лева на дете;
Полудневна екскурзия разходка с пиратски кораб: 60 лева на възрастен/40 лева на дете;
Целодневна екскурзия Кайруан и Ел Джем: 110 лева на възрастен/ 55 лева на дете;
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета;
Туристическа такса в размер на 3 тунизийски динара на ден на човек. Заплаща се на място при пристигане.
Цените са калкулирани с параметри 400 щатски долара/тон;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка "Отмяна на пътуване" (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв от страна на индивидуален клиент от ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП".

Резервации:
Авансово плащане: 350 лв./човек при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

ВАЖНО:
Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомпанията, както и часовете на полетите.
Минимален брой за провеждане на програмата - 140 души.
Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.

Условия за прекратяване на договор:
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.