Екскурзии до Скандинавия

Норвежки фиорди, Берген и четири скандинавски столици със самолет 20.08.2020 – 28.08.2020 – Потвърдена група!
Продължителност:
9 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Самолет

Програма

Норвежки фиорди, Берген и четири скандинавски столици със самолет

20.08.202028.08.2020 – Потвърдена група!

 

Изберете тази програма, защото: 

Това е пълноценна панорама на Скандинавия – включени са Норвегия, Швеция, Финландия и Дания. Планини, гори, водопади, зелени долини и суровото очарование на знаменитите фиорди – маршрутът включва първенеца Сьогнефиорд, най-дългия в Норвегия и втори в света след Скорсби в Гренландия, с предложение за круиз по непристъпния Нерьойфиорд – тясно и драматично разклонение на Сьогнефиорд. Пътуването с Фломската железница е признато за най-впечатляващото пътешествие с влак в света.  Този тур  ви дава възможност да го осъществите и да общувате с недокоснатата дива природа на Норвегия.  Очаква ви и  град Берген - вратата в царството на фиордите.

Ще  се  запознаете с четири  скандинавски столици:  Осло,  Стокхолм,   Хелзинки  и  Копенхаген, ще  прекосите с кораби две морета: Северно море и Балтийско  море.

 

1 ден: полет до Копенхаген

Сбор на летище София, Терминал 2 за полет до Копенхаген с в 13.35 ч с прекачване. Пристигане в 17.00 ч. местно време. Трансфер с автобуса до Копенхаген. Първо запознанство с датската столица с кратка автобусна обиколка. Настаняване в хотел в района на Копенхаген /хотелът е разположен извън града/.  Нощувка.

 

2 ден: разглеждане на Копенхаген, пътуване през Дания

Закуска. Обиколка на датската столица с местен екскурзовод на български език: започва със зданието на Кметството, уникален образец на оригинално архитектурно решение със съчетанието на различни художествени стилове. Фотопауза и продължаваме с двореца Кристиансборг, Борсата, Старото и новото пристанище, двореца Амалиенборг, фотопауза при “Малката русалка” от приказките на Андерсен. Свободно време. 13.00 ч. отпътуване за датското пристанище Odde. Прекосяваме с автобуса най-големия от датските острови – Шеланд, за да се качим на ферибот за полуостров Ютланд. Пътуването през Северно море трае 1 час и 15 минути. Акостираме на втория по големина град в Дания – Орхус, откъдето ще се отправим за пристанището Хиртшалс. Качване на кораба за Берген. Настаняване в каюти. Нощувка.

 

3 ден: Берген

Пътуване през Северно море. Пристигане в Берген в 12.30 ч.  Не само в далечното минало, но и сега Берген  е най - важният северен търговски център,  разположен  на  морския бряг. Оттук тръгвали корабите, натоварени с риба и зърно във всички посоки на света. Днес ни очаква разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно  място  в  списъка на културните  паментници на ЮНЕСКО заема  Брюген – кварталът на ханзейските  търговци, чиито дървени къщи,  боядисани в ярки  цветове,  сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, дори нощни клубове! В края на улицата се намира най-старият  градеж в Берген – каменната  крепост  Бергенхус  със  залата  на  Хакон  и кулата  на  Розенкранц. Възможност за посещение на Музея  на  Ханзата.  Ще видите и църквата Света Богородица,  както и най - големия рибен пазар в Норвегия. Свободно време. Настаняване в хотел в района на фиордите.  Вечеря по желание. Нощувка.

 

4 ден: Нерьойфиорд, Фломската железница

Закуска.

*По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд.

Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите!

*По желание и срещу допълнително заплащане: пътуване с Фломската железница.

Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия.

Забележка: Възможно е участието и в двете доп. екскурзии, осъществяват се последователно!

Връщане във Флом и отпътуване за района на Осло. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

 

5 ден: Осло

Закуска. Обзорна екскурзия на норвежката столица Осло: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най - популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси.  Свободно време. Отпътуване за Швеция. Настаняване в хотел в района на Карлщад/Йоребру. Вечеря по желание.  Нощувка.

 

6 ден: Стокхолм, музея Васа

Закуска. Отпътуване за Стокхолм. По желание /предварителна резервация!/ посещение на кораба-музей Васа.

*Корабът - музей Васа е построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм!

Качване на кораба за Хелзинки. В 16.30 ч. започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Нощувка в каюти. 

 

7 ден: Хелзинки 

10.00 ч. пристигане в Хелзинки.  Обиколка на града с местен екскурзовод на руски език – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб. Нощувка в каюти. 

 

8 ден: Стокхолм, музеите на Юргорден

10.10 ч. пристигане в Стокхолм.

Обзорна обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод на руски език. Изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста, шведската столица с право е гордостта на Скандинавия. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. Настоящият крал е Карл ХVI Густав.. С автобуса ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод /заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато.

Свободно време за посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят! 

*Музеят на най-успешната шведска поп група АББА

*Скансен – първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.

*И още – Нордическия музей, ако се интересувате от фолклор, скандинаввска култура и мода, или музея на принц Валдемарсуде, ако се интересувате от скандинавска живопис и скулптура.

Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Вечеря по желание. Нощувка.

 

9 ден: Полет за София

Закуска. Трансфер до летище Арланда за полет до София в 09.35 с прекачване. Пристигане в София на Терминал 2 в 17.50 ч.

 

Вид настаняване

Цени

Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за четирима

 2 490 лв

Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за двама

 2 575 лв

Трети възрастен

/в двойна стая на доп. легло и вътрешна каюта за трима/

2 510 лв

Възрастен в единична стая и вътрешна каюта

2958 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни

2 460 лвЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 
*Самолетни билети София-Копенхаген с прекачване във Виена на Австрийските авиолинии

*Самолетни билети Стокхолм-София с прекачване във Виена на Австрийските авиолинии

*Летищни такси

*Багаж: ръчен салонен: 1 брой до 8 кг с размери 55/40/23 и 1 дамска чанта/лаптоп

*Багаж: 1 брой чекиран до 23 кг

*Трансфери летище - хотел - летище

*Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция  по горепосочения маршрут

*Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване

*Автобусни и пешеходни обиколки на Копенхаген, Берген, Осло, Стокхолм, Хелзинки

*Местни екскурзоводи за Стокхолм, Хелзинки и Копенхаген

*8 нощувки, както следва:

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Копенхаген

1 нощувка във вътрешна каюта на кораба от Хиртшалс до Берген

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на фиордите

1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Осло 

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Карлщад/Йоребру

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Стокхолм 

2 нощувки във вътрешни каюти на кораба от Стокхолм до Хелзинки
*Всички пътни и пристанищни такси

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

*Бакшиш за обслужващия персонал: 20 евро = 40 лева на човек – еднократно

/задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/ 

*Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 10 000 Е за лица до 65 г.: 18 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
*Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 5 000 Е за лица 65 г. – 27 г.: 24 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 
*Мед. застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 4 000 Е за лица над 70 г.: 36 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 

*Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 65 Е = 130 лв, дете до 14 г. 32 евро = 64 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/ 
*Фломската железница – възрастен 79 Е = 155 лв, дете до 14 г. 39 Е = 78 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на наличностите/ 

*Пакет 4 вечери в ресторантите на хотелите: в района на Берген, в района на Осло, в района на Карлщад/Йоребру , в района на Стокхолм и 2 закуски на кораба от Стокхолм до Хелзинки = 266 лева

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 

*Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за трите нощувки на кораб: 95 лв на човек при настаняване в  двойна каюта

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/ 

*Вход за Кметството в Стокхолм: възрастен - 120 шведски крони = 25 лв, деца до 15 г. - 40 шведски крони = 9 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 

*Вход в музея Васа: възрастен 150 шведски крони = 30 лв, деца и младежи до 17.99 г. безплатно,

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 

*Вход в Скансен: възрастен 220 шведски крони, ученици и пенсионери 200 шведски крони

 /по желание, заплаща се на място/

*Вход в музея Абба: възрастен 250 шведски крони, деца и младежи до 14.99 г. 95 шведски крони, студенти и пенсионери 185 шведски крони

/по желание, заплаща се на място/

*Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

*Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец  – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

 

Полетна информация:

София 13:35 ч. – Виена 14:10 ч.
Виена 1
5:15 ч. – Копенхаген 17:00 ч.

 

Стокхолм, 09:35 ч. – Виена 11:50 ч.
Виена 15:20 ч. - София 17:50 ч.


NB: 
Необходима валута за Скандинавия: 

Около 600 норвежки крони  на човек

Около 1600 шведски крони на човек 

Около 300 датски крони на човек

Около 50 евро на човек за Хелзинки в евро *Във Финландия местната валута е евро!

 

Условия за резервации: 

*Депозит: 50% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 26 дни преди дата на заминаване

 

Условия за анулация/прекратяване на договора:

В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:

*от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,

*от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.

*от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;

*под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;

 

NB: Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват! 

 

- Няма паспортен и визов режим в страните, няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

"Романтик Холидейз" ООД, притежава удостоверение за туроператорска

дейност № 04428 / 28.01.2005 г., Застраховка “Отговорност на Туроператора”

№ 20 250 1315 0000860669 /14.01.2021г. в ЗAД „Армеец”