ТОП ОФЕРТИ

ЛЮБЛЯНА – ВЕРОНА -ЛАГО ДИ ГАРДА -СИРМИОНЕ – ВЕНЕЦИЯ - ЗАГРЕБ 29.06 – 03.07.2022г.
Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Автобус

Програма

 

ЛЮБЛЯНА – ВЕРОНА -ЛАГО ДИ ГАРДА -СИРМИОНЕ – ВЕНЕЦИЯ - ЗАГРЕБ

 29.06 – 03.07.2022г.

1 ден: транзитно пътуване до Словения

Отпътуване от Бургас в 04.00ч. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия.  Пристигане в района на  Любляна вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден:  Любляна - Верона

Закуска. Отпътуване за Верона. Пристигане във Верона - Града на влюбените. Пешеходна разходка в града с разглеждане на Площад ”Бра”, Паметника на Виктор Емануил II, Амфитеатъра АРЕНА ди Верона, Фонтана “Мадона Верона”, Ренесансовия  площад  Ербе,  Къщата  на  Жулиета, Паметника на Данте. Гробниците на Скалиджерите и колоритния пазар. Свободно време по търговcката улица Мацини. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Верона. Нощувка.

3 ден:Лаго ди Гарда, Сирмионе, Бардолино

Закуска. Отпътуване за Лаго ди Гарда – най-голямото италианско езеро, в подножието на Алпите. Спирка в Сирмионе – старинно селище, разположено на малък полуостров, където се намира крепостта на аристократичната фамилия Скалиджери, владетели на Верона. Продължаване за Бардолино, известно с производството на вино и своите забележителни романски църкви от 9 век. Настаняване в хотел в  района на Тревизо/Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ден: Венеция

Закуска. Трансфер до Пунта Сабиони, пристанището, откъдето ще отпътуваме с корабче за Венеция . Ще се запознаем със забележителностите на града: площад Сан Марко и едноименната Катедрала, Двореца на Дожите, Кампанилата, Моста Риалто. Престой и свободно време във Венеция. Обратен трансфер до Пунта Сабиони в 14.30 ч. и отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка

 

5 ден: Загреб 

Закуска. Пешеходна разходка в историческия център на хърватската столица: площад Йелачич, Катедралата Света Богородица, Църквата Свети Марк. 10.30 ч. отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Цени:

Вид настаняване

Стандартни цени

 

Възрастен в двойна и тройна стая

620 лв

Доплащане за единична стая

300 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възратни в стая

450 лв

 

Цената включва:

*Транспорт с лицензиран за международни превози автобус*** по горепосочената програма

4 нощувки със закуски:

*1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Любляна

*1 нощувки със закуски в хотел *** в района на Верона

*1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Тревизо/Лидо ди Йезоло

*1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Загреб

*Туристически обиколки  в Любляна, Верона,Сирмионе, Лаго ди гарда, Венеция, Загреб  според горепосочената програма

*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

 

Цената не включва:

Ø  Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски такси и др.

Ø  Медицинска застраховка 2 лв. на ден

Ø  PCR тест или антигенен тест в случай, че такива са нужни

Ø  Разходи от личен характер

 

*Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

 

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди;  Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени на екскурзията. Възможно е през 2022 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

Условия за резервации:

*Депозит: 30% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване