ТОП ОФЕРТИ

Кътчета от Рая: Италиански езера 18.06-24.06.2022г.
Транспорт:
Автобус

Програма

                        Кътчета от Рая: Италиански езера

ЛЮБЛЯНА – МИЛАНО- ЛАГО МАДЖОРЕ-СТРЕЗА-ЛАГО ДИ КОМО -ЛАГО ДИ ГАРДА -СИРМИОНЕ – ВЕНЕЦИЯ - ЗАГРЕБ

                                                18.06 – 24.06.2022г.

1 ден: транзитно пътуване до Словения

Отпътуване от Бургас в 04.00ч. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия.  Пристигане в района на  Любляна вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден:  Любляна -Милано

Закуска. Отпътуване за Милано. Разглеждане на Милано:Кастело Сфорцеско, площад Дуомо, Миланската катедрала, галерията Виктор Емануил, прочутия театър Ла Скала. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.

3 ден: Лаго Маджоре и Боромеовите острови, Стреза

Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре. По желание и срещу допълнително заплащане: посещение на Боромеовите острови: Изола Белла с един от най-красивите дворци в Италия, Изола Мадре с прекрасната ботаническа градина и Изола дей Пескатори. Свободно време за разходка в Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

4  ден: Лаго ди Комо, Брунате, Беладжо  

Закуска. Отпътуване за езерото  Лаго ди Комо – третото по големина езеро в Италия. Разглеждане на историческия градски център на Комо: площадът Пиаца дел Дуомо с катедралата от XIV век, Бролето, Кметството от XIII век. Ще се изкачим с фуникульор до Брунате,  където е починал Пенчо Славейков през 1912 г. По желание и срещу допълнително заплащане: разходка с корабче до Беладжоедно от най-красивите селища, живописно разположено на малък полуостров между двата водни ръкава на езерото. Разходка по улиците на градчето и възможност за посещение на вила Мелци, построена през 1810 г., с красив английски парк. Свободно време. Връщане в Комо и отпътуване за  хотела.  Нощувка.

5 ден: Лаго ди Гарда, Сирмионе, Бардолино

Закуска. Отпътуване за Лаго ди Гарда – най-голямото италианско езеро, в подножието на Алпите. Спирка в Сирмионе – старинно селище, разположено на малък полуостров, където се намира крепостта на аристократичната фамилия Скалиджери, владетели на Верона. Продължаване за Бардолино, известно с производството на вино и своите забележителни романски църкви от 9 век. Настаняване в хотел в  района на Тревизо/Лидо ди Йезоло. Нощувка.

6 ден: Венеция

Закуска. Трансфер до Пунта Сабиони, пристанището, откъдето ще отпътуваме с корабче за Венеция . Ще се запознаем със забележителностите на града: площад Сан Марко и едноименната Катедрала, Двореца на Дожите, Кампанилата, Моста Риалто. Престой и свободно време във Венеция. Обратен трансфер до Пунта Сабиони в 14.30 ч. и отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка

 

7 ден: Загреб 

Закуска. Пешеходна разходка в историческия център на хърватската столица: площад Йелачич, Катедралата Света Богородица, Църквата Свети Марк. 10.30 ч. отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Цени:

Вид настаняване

Стандартни цени

 

Възрастен в двойна и тройна стая

835 лв

Доплащане за единична стая

395 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възратни в стая

760 лв

 

Цената включва:

*Транспорт с лицензиран за международни превози автобус*** по горепосочената програма

*1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Любляна

*3 нощувки със закуски в хотел *** в района на Милано

*1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Тревизо/Лидо ди Йезоло

*1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Загреб

*Туристически обиколки  в Любляна, Миланo, Венеция, Загреб и района на Италианските езера: Лаго Маджоре, Лаго ди Комо, Лаго ди Гарда, според горепосочената програма

*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

 

Цената не включва:

Ø  Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски такси и др.

Ø  Медицинска застраховка 2 лв. на ден

Ø  PCR тест или антигенен тест в случай, че такива са нужни

Ø  Разходи от личен характер

 

*Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

 

ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: във Верона или околности - 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; в Милано или околности - 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени на екскурзията. Възможно е през 2022 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

Условия за резервации:

*Депозит: 30% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване