ПРЕПОРЪЧАНИ ОФЕРТИ

БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ + МОСКВА С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС06.07 – 12.07.2021г.
Продължителност:
7 дни / 6 нощувки

Транспорт:
Самолет

Програма

 

          БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ + МОСКВА

                            С ПОЛЕТ ОТ БУРГАС

                        с включени закуски и вечери  и

               всички екскурзии и входни такси по програмата

                                      06.07 – 12.07.2021г.

 

1ДЕН Излитане от летище Бургас с чартърен полет  за Москва .Пристигане   в Москва.Панорамна автобусна обиколка за запознаване с Руската столица. По време на тази обиколка ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал града през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др.   Ще  се насладите на прекрасна панорама от  площадката на Воробевые горы, ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица, на Большой театър и много други забележителности.Посещение на храма „Христос Спасител“ - най-голямата руска православна църква, ще стигнете до „Патриаршеския мост” за да направите снимки на фона на историческия център на Москва.

Разходка с корабче по Москва-река. Атрактивната разходка продължава час и половина , а от борда на кораба се наблюдават Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2ДЕНЗакуска. Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – катедралния храм на Руската православна църква,Архангелската и Благовещенската църкви, дворцовия площад, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Топ.

Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, безценни бижута, яйца „Фаберже, оръжия, ризници, шлемове … Червения площад – сърцето на Москва и не само неин символ, но и на цяла Русия. На площада и покрай стените на Кремъл ще видите уникалния по красота и изящество храм Василий Блажени (Покров Богородичен), ГУМ-а - най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина. Свободно време за обяд.

Разходка по Стария Арбат – една от най-старите и най-известни улици на Москва, пропита с особен дух, интересно и пленяващо място на художници и музиканти, с много кафенета и магазинчета, Театър „ Вахтангов”, Музея на Парфюмерията, Музея на илюзиите, със сгради, всяка от които разказва собствена история; улицата, на която са живели дворянските фамилии Толстой и Шереметиеви, Пушкин и Марина Цветаева.

Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги «подземните дворци на Москва». Тези «комплекси под земята» са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

3ДЕН Закуска.Свободен ден в Москва или по желание екскурзия до Коломенское-резиденция/09.00ч – 13.00ч./ на великите московски князе и руски царе, известна още от 14 век, с включено посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което  Коломенское е включено в Списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО през 1994г., наред с Московския кремъл и Червения площад.Отпътуване от Москва за Санкт Петербург  В 15.40ч.  със скоростния влак Сапсан (пътуване 4 ч). Пристигане в 19.30ч.Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

4ДЕН Закуска.Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург: Марсово поле,Троицкия мост, Василевския остров и Дворцовия мост, лятната градина, музея на артилерията. Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Продължаваме с  посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър I. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г. в Екатеринбург.  Свободно време за обяд. Екскурзия „Сборное кольцо” с посещение  на Исакиевския събор-православна църква, една от най-впечатляващите забележителности на тогаващната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в неин символ. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия.  , храма „Спас на Крови”  построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право.

Обзорна екскурзия в Ермитажа. Общата площ на музея е 127 478 m².Грандиозен дворцов  ансамбъл- официална резиденция и съкровищница на  Великата императрица Екатерина II.  Първоначално Ермитажът бил замислен като място за уединение (точно това означава френската дума „ермитаж“). Към края на 18 век там вече били събрани най-добрите в Европа художественни цености. Десетилетия наред това богатство било достъпно само за висши сановници, дипломати и приближени на царското семейство. Днес Санкт-Петербургския Ермитаж е най-големият културно-исторически музей в Русия и един от най-големите в света, с който могат да се сравняват само нюйоркският Метрополитън, парижкият Лувър и Британският музей. В него се пазят над 2 700 000 творби на изкуството от различни епохи, страни и народи, представящи световната култура от няколко хилядолетия до наши дни само оригинали. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5ДЕН Закуска. Автобусна екскурзия  в Петерхов – извънградския дворец на Петър I, разположен на 30 км от Санкт Петербург. Ансамбълът е разположен на брега на Финския залив върху тераси, издигащи се една над друга. Според замисъла на Петър I главно украшение на Петерхоф е трябвало да станат фонтаните, които донасят световна слава на дворцовия комплекс и града- „столицата на фонтаните”.Парковете са изпълнени с множество фонтани, преливащи от един стил и период на изкуството в друг. Фасадите на всички сгради в „Петерхоф“ са пищни и богато украсени. Ансамбълът е вдъхновен от френския Версай, но според критиците в много отношения дори го надминава. Свързващата сила между всички паркове и градини е водата – връзката между живата природа и архитектурата
Главната архитектурна ценност на Петерхоф е Големият дворец, гледащ към Балтийско море. Там е бил и парадният вход в резиденцията. Петерхоф се превръща в съвършен дворцов ансамбъл. Целта на Петър 
да удиви, да порази чуждите гости с великолепието и разкоша на своята резиденция е била постигната. Връщане в хотела около 16:00 часа. Свободно време.Вечеря. Нощувка.

По желание   Нощна  екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева.

6ДЕН Закуска. Царско село. Царское село /Пушкин/ е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. В Царское село човек може да открие два големи и наистина изключителни дворци, и двата заобиколени от обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Посещение на Екатерининския Дворец -несъмнено най-голямата атракция на Царское село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. През 1982 година започва възстановяването на Кехлибарената стая и продължава повече от 20 години на стойност 12 млн щатски долара. Отворена е през 2003 година в присъствието на президента Владимир Путин и германския канцлер Герхард Шрьодер.

По желание и срещу доплащане посещение на Юсуповски дворец – имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7ДЕН Закуска. Свободно време.Трансфер до летището за полет до Бургас.Пристигане в Бургас.

 

ЦЕНА: 2350лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-Самолетен билет  от Бургас до Москва и от Санкт Петербург  до Бургас с вкючени летищни такси , чекиран багаж -20кг  и ръчен 10 кг.

-4 нощувки със  4 закуски и  4 вечери в Санкт Петербург – хотел  3 *  в историческия център на Санкт Петербург

-2 нощувки/3дни със 2 закуски и 2 вечери в Москва – хотел Hotel Delta 4*- стаи "Бизнес Премиум"

-трансфери: летище-хотел-летище

-екскурзоводско обслужване на български език

-описаните екскурзии в Санкт Петербург и Москва с екскурзовод на български език

*Обзорна екскурзия на Санкт Петербург с посещение на Петропавловската крепост

-"Сборное кольцо"  посещение на Исакиевската катедрала

-храма "Спас на Крови"

-Поещение на Ермитажа

-Посещение на Петерхоф

-Посещение на Царско село-Екатерининския  дворец

-Обзорна обиколка на Москва

-Посещение на Кремъл

-Посещение на Оръжейната палата

-Екскурзия в Московското метро

-разходка с корабче по Москва- река.

-входните такси на посещаваните обекти по програмата

-билет за скоростния влак Сапсан от  Москва до Санкт Петербург

-медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за лица до 65г.

-водач от агенцията

-слушалки по време на екскурзионните програми

-обработка на документи за руска виза

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

- стойността на руската виза за български граждани  – 120 лв. (с включена такса визов център) - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
- лични разходи

-медицинска застраховка за лица над 65г. – 25 лв. доплащане

-нощен тур „Белите нощи с вдигане на мостовете”

-екскурзия до Коломенское 

- Юсуповски дворец

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

По банков път:

Романтик холидейз ООД

ДСК – клон Бургас

IBAN: BG60STSA93000025469076

Романтик холидейз ООД

Или в брой в офисите на агенцията

Депозит – 40 % при сключване на договор

Доплащане – до 35 дни преди отпътуване


Застраховка „Отмяна от пътуване“:”Романтик холидейз”ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.