ПРЕПОРЪЧАНИ ОФЕРТИ

ИСТАНБУЛ+ ФОРМУЛА 1 12.11-15.11.20
Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Програма

 

                                                       ИСТАНБУЛ - ЕКСКУРЗИЯ + ФОРМУЛА 1

1 ДЕН: 12.11.20-Отпътуване  в 12.00ч. от Бургас-М. Търново-Дерекьой - Истанбул.

2 ДЕН: 13.11.20-Пристигане сутринта и при възможност настаняване в хотела.По желание* - пешеходна обиколка на част от историческия център на Истанбул – Хиподрума с Колоната на Константин Велики, Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхем II, Синята джамия (отвън), църквата „Света София“, Капалъ Чарши, Топкапъ Сарай, цистерната Терефие от 5 в. – Теодосий Велики.  Тези забележителности се намират на пешеходно разстояние от хотела и за това не е необходим трансфер. Следобяд по желание * - посещение на Топкапъ Сарай и Св. София /срещу доплащане /.

 Вечерта по желание*вечеря в рибен ресторант на Галата / заплаща се допълнително /. Нощувка.

3 ДЕН: 14.11.20 – Закуска. Свободно време или по желание*: посещение на двореца Долмабахче. Посещение на българската църква Св. Стефан.

 Следобяд – възможност* за разходка с корабче по Босфора –минава се покрай Европейския бряг до крепостта „РумелиХисар”. Пред погледа на туристите се откриват великолепните дворци „Долмабахче” и „Чираан”. По бреговете на Босфора ще видите старинни дървени вили, дворци от мрамор, крепости, както и един от символите на града - „Девическата кула”, а също така и  къщите, в които са снимани част от известните турски сериали.  Продължителността на тура е около 1 час и 30 мин. След това има възможност за посещение на египетския пазар / целият тур е срещу доплащане /. 

 Пожелание*/ срещу допълнително заплащане/-  привечер посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул и МОЛ WATERGARDEN İSTANBUL с Пеещите фонтани. Шоуто представлява изключителна феерия от вода, музика, светлина и ефекти. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смятаза "най-големият" басейн в Европа. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН: 15.11.20 – Закуска.  Освобождаване на хотела в 12 ч  Свободно време. Вечерта отпътуване за България след приключване на финала на Формула 1. Пристигане във Варна  късно вечерта.

За тези туристи, които изберат посещение на Формула 1 се осигурява трансфер отиване и връщане срещу заплащане.

Билети за Формула 1 от 350 лири до 2750 лири.

Цени

Възрастен в двойна стая

159лв.

 


Единична стая

209 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

ü  Транспорт с комфортен автобус;

ü  2 нощувки със закуски в хотел 3+* в района на Лалели;

ü  Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София/ лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;

ü  Входни и пътни такси;

ü  Водач от фирмата организатор;

Цената не включва:

 

Ø  Пешеходна обиколка на Истанбул – 15 €

Ø  Посещениена Топкапъ Сарай и Св. София с включени входни такси и екскурзоводско обслужване на български език - 30 €;

Ø  Вечеря в рибен ресторант на Галата - 30 €;

Ø  Екскурзия до двореца Долмабахче и църквата Св. Стефан - 35 € възрастен, 30 € дете до 5,99г с включена входна такса за Долмабахче;

Ø  Разходка с корабче по Босфора – 17 €;

Ø  Посещение на мол Watergarden – 15 € възрастен, 10 € дете до 11,99г.

Ø  Разходи от личен характер;

Ø  Трансфер за ФОРМУЛА 1 -3 дни – 50 лв

Ø  Билети за ФОРМУ1 от 350 лири до 2750 лири

 

За допълнителните мероприятия – записването и плащането става предварителни при доплащането !!! Екскурзиите се осъществяват  при минимум 20 пълноплащащи туриста, а за вечерите – няма минимум.

 

 

 

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40

Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи:  7дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца под 18 години, пътуващи с един родителилибезродители – Нотариалнозаверенадекларация, черодителитесасъгласнидететодапътуваизвънБългария – оригинал + 1 копие + паспортнадетето, копиеотактазараждане, копиеотстраницатасъсснимката в паспорта.  Нямавизови, медицински и здравниизисквания, свързани с пътуването.

Програмата не е подходяща за хора в неравностойно положение и малки деца.

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 30% плащане при записване. Пълно плащане до 15 дни преди датата на отпътуване.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на турските колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 15  дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.