ПРЕПОРЪЧАНИ ОФЕРТИ

ИСТАНБУЛ-ЦЪРКВАТА НА ПЪРВОТО ЧИСЛО ОТ МЕСЕЦА+ЛЮЛЕБУРГАС 30.10-01.11.10.2020г. 3дни/2 нощувки -хотел 4*
Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Програма

 

                  ИСТАНБУЛ -ЦЪРКВАТА НА ПЪРВОТО ЧИСЛО ОТ МЕСЕЦА

+ ЛЮЛЕБУРГАС + ЛОЗЕНГРАД

 

                          С тази програма ще ви отведем на едно уникално място в Истанбул – Църквата на първия ден от месеца. На света има хиляди храмове, взели за свой патрон Света Богородица, но тази е по-различна. Стотици хиляди хора от различни вярвания на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. Те минава по една тясна уличка до пометения двор и в предверието на църквата, срещу символична сума, си купуват „сребърни“ и „златни“ ключета. Те са символ на желанията на хората, влизащи в църквата. Вярва се, че ако с това ключе символично „отключиш” пазените под стъклен похлупак в храма древни икони, то желанието ти ще се сбъдне. И тогава трябва да върнеш ключето в храма. А хората, които връщат ключетата, са стотици! Можете да се уверите сами.                                       

ДАТИ:  30.10.-01.11.2020г.

3дни/2 нощувки -хотел 3/4*

 

С включена екскурзия в историческия център на Истанбул, посещение на църквата „Св.София“,посещение на българската църква „Св.Стефан“

1 ден 
Отпътуване в 05.00 ч. от Бургас. Пътуване през ГКПП Малко Търново. Пристигане в Истанбул около обяд. Пристигайки в Истанбул  ще започнем програмата с опознавателна автобусно/пешеходна  обиколка на Античния Константинопол, крепостните стени на Теодосий, Мраморно море, рибната борса Кумкапъ , Златния рог, кулата Галата,  Синята джамия , площад „Хиподрума” с трите обелиска, посещение на византийската базилика „Св. София”  -  най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. По желание посещение   на подземното водохранилище  Йеребатан - най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, напомнящо на дворец, поради което често е наричано „Потъналия дворец“.Посещение на обновената църква "Св.Стефан"на брега на Златния рог.По желание посещение на небостъргача "САПФИР".Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда в Турция.Ще се изкачимз до панорамната площадка,откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Настаняване в хотела . По желание турска вечер в ресторант  Ташхан Аркат" (1001 нощи)  Нощувка. 
                 
2 ден 
Закуска. 09.00ч. Предлагаме Ви незабравима разходка с комфортно корабче от единия до другия край на 31 километровия Босфорски пролив. Ще имате възможност да видите прекрасните вили и дворци разпръснати по Босфорското крайбрежие,двата моста свързващи Европа и Азия, крепостта на завоевателя на Константинопол – Фатиф Султан Мехмет”Румели хисар”.Свободно време на Египетския пазар.

12.00ч. По желание посещение на Султанския дворец Долмабахче. Това е най-пищният и впечатляващ дворец в Турция, построен в смесен архитектурен стил, комбинация от барок, рококо и неокласика.
16.00ч.Екскурзия „Азиатска приказка” – преминаване в Азия по въжения мост „Боазичи”,вече носещ името "25 юли", свързващ двата континента Европа и Азия.
Панорамна обиколка на азиатската част през кварталите Кадъкьой- най-светския район в азиатската част на Истанбул / всъщност Кадъкьой е турското наименование на град, създаден от гърците през 676 г. преди Христа. Тогава се е казвал Халкедон/   ,Фенербахче и Бостанджъ.  Преминаване край най-луксозния и оживен булевард на азиатския бряг на Истанбул – булевард Багдат,  който през 2012 г. е класиран на четвърто място в света сред най-луксозните булеварди за шопинг и развлечения, изпреварвайки Шан-з-елизе и Пето авеню за шопинг и развлечения в класация от френската организация Presence Mystery Shopping, в която преди "Багдад" се нареждат само Orhard Street в Сингапур, Venue de la Libertе в Люксембург и Hoofstraat в Амстердам. Критерият включва инфраструктура, заведения, места за развлечения и разходки, бутици, атмосфера. Истанбулският булевард "Багдад" е дълъг 14 км. По протежение на седем от тях са разположени красиви здания, бутици на световноизвестни марки и цветни алеи. Продължаваме към най-новият Мол Емаар в Истанбул. В Мол Емаар можете да посетите най-новия аквариум с подводна зоологическа градина, ще имате възможност да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, островът на пингвините, горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи жители на горите и още много други изненади. Възможност за шопинг в магазините на някои от световно известните марки  Следва посещение на прекрасните Водни градини - невероятните истанбулски пеещи фонтани.  Ослепителна гледка  - вода, светлина, лазер и огън.  Ресторанти и кафенета,  улици пълни с вкусотии,  кина, театри и концертни зали,  зелени паркове . Свободно време за разглеждане на комплекса. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден Закуска.09.00ч.Посещение на Църквата на първия ден от месеца. Отпътуване за Люлебургас. Свободно време за разходка, покупки и обяд.  Отпътуване в 16.00ч. за Лозенград за последни покупки.

Кратък престой в Лозенград.Пристигане в Бургас вечерта. 

ЦЕНА: 159 лв. на човек в двойна стая

           Доплащане за единична стая – 60лв.

Цената включва: 

·         Транспорт с луксозен автобус /климатик, видео, мини-бар/

·         2 нощувки, 2 закуски /блок маса/ в хотел 3/4*в историческия център

·         Медицинска застраховка assistance покритие 5000 евро

·         Автобусно/пешеходна екскурзия в историческия център на Истанбул

·         посещение на желязната Българска църква Св.Стефан

mfi посещение на Люлебургас

·         посещение на Лозенград


Цената не включва:

·         допълнителни екскурзии и мероприятия по желание:

·         посещение на църквата „Св.София“ – 5 евро/включва екскурзовод на бълг. език/

·         екскурзия „Азиатска приказка” – 30лв./ панорамна обиколка на азиатските квартали, посещение на светлинното и музикално шоу в АВМ Водни градини, екскурзоводско обслужване, транспорт)

·         разходка с корабче по Босфора – 30лв.

·         екскурзия Небостъргача Сапфир - 10 евро + по избор вх. билети за посещаваните обекти - терасата на Сапфир + 4D филм за Истанбул – 39 TL или само терасата - 27 TL

·         посещение на Долмабахче –60лв. /включва трансфер до двореца,входна такса и екскурзоводска беседа

·         посещение на водохранилището Йеребатан – 15 евро/включва входни такси и екскурзоводска беседа

·      

·         вечеря в рибен ресторант в рибния квартал Кумкапъ - 25 евро /мезета,салати,риба-лаврак или ципура, 1 напитка -алкохолна или безалкохолна/

·         вечеря в рибен расторант ''ЕGE'' /Кумкапъ/ - 35 евро /4 вида мезета,салати,калмари,риба - лаврак или ципура, ол инклузив алкохол и безалкохолни напитки/

  • Турска вечер с ориенталски танци и вечеря/ в ресторант "Ташхан Аркат" (1001 нощи). – 30 евро
  • доплащане за застраховка за лица над 65г. – 10 лв.

·          

Забележка: Всички  посещения и екскурзии по желание се осъществяват при минимум 20 туриста

  • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат  преди отпътуването.

·         Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туриста
 

·         Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 7 дни преди отпътуване
 Необходими документи и условия на пътуване:валиден международен паспорт, за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

·          Агенцията не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.