ПРЕПОРЪЧАНИ ОФЕРТИ

Д У Б А Й 02.02. – 06.02.2019г. 5 дни/ 4 нощувки- потвърдена дата
Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
Програма

                      Д У Б А Й- потвърдена дата

няма места с трансфер от Бургас до летище София и обратно

 

02.02. – 06.02.2019г.

5 дни/ 4 нощувки

 

ПРОГРАМА

02.02.2019

Среща на летище София / Терминал 2/ в 11:30 ч. Полет за Дубай в 14:10 ч. с авиокомпания Флай Дубай. Пристигане на летище „Дубай Интернешънъл Еърпорт” в 20:55 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.

03.02.2019

Закуска. Обзорна  обиколка на  Дубай с екскурзовод на български език. (включена в цената) Екскурзията ще Ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай, за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Ще имате възможността да се запознаете с уникални експонати от историческото и културно наследство по тези земи.Ще посетим Мадинат Джумейра /Madinat Jumeirah/ или,както го наричат, „Арабската Венеция”. Колоритният Сук "Madinat Jumeirah",  отразява типичния арабски стил. Ще стигнем до суковете (пазарите) за подправки и злато. Обиколката ни продължава към крайбрежния квартал Джумейра /Jumeirah/, най-високия небостъргач в света Бурж Кхалифа /Burj Khalifa/ и 7-звездния хотел Бурж ал Араб /Burj al Arab/. По желание/ срещу доплащане от 25лв./  Ще посетим една от най-новите забележителности на Дубай - „Рамката“ / Frame Dubai /, която бе открита официално на 1 януари 2018 г. в красивия парк Zabeel. Проектът разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай.  Двете 150-метрови стъклени кули са свързани с 93-метров частично прозрачен мост, където посетителите могат да се насладят на забележителна 360-градусова панорама на града. Северът показва забележителностите на стария Дубай - Дейра и Бур Дубай, а на юг се ще видите модерните търговски центрове и популярните небостъргачи.  След това ще се отправим към изкуствения остров Палм Джумейра/The Palm Jumeirah/, като ще имаме възможност да видим и снимаме  великолепната арка на луксозния хотел „Atlantis The Palm. Ще продължим към новия бляскав квартал Дубай Марина /Dubai Marinaи ще спрем за фото-пауза до забележителния спираловиден небостъргач с 90-градусово усукване – КайЕн Тауър.

 

 

Полезна информация за екскурзията: включена в пакетната цена, с екскурзовод на български език. Транспортът се осъществява с климатизиран автобус. Продължителност около 4-5 часа

 В 16:00 ч.Допълнителна екскурзия -  Бурж Кхалифа , Дубай Мол и танцуващите фонтани.  Цена – 55 EUR 

Насочваме  се към новата част на Дубай, където ви очакват поредица от  архитектурни фантазии, превърнати в реалност - интересен контраст между уважаваните стари традиции и ултрамодерния лукс и много цветя в сърцето на пустинята.

Продължаваме към  Burj Khalifa.Изключително усещане е да се изкачите на върха на най-високата конструкция, строена някога. Със своите 828 м и 206 етажа, последният от които на 626-тия метър, Кулата на Халифа, както в превод от арабски означава Burj Khalifa, държи рекорда „най-“ за постижения в повече от 14 категорииВ най-високата си точка кулата се люлее хоризонтално, като прави трептения с дължина 1,5 метра.

Ще започнем с разглеждане на Дубай Мол, най-големият в света търговски център, част от комплекса Бурж Кхалифа. Ще видите някои от забележителните му притежания, като огромната стена на Аквариума на Дубай, най-голямата ледена пързалка, Стената на гмуркачите и др., а след това най- бързият асансьор  в света ще ви качи за 124 секунди до 124-ти етаж, където се намира обсерваторията „На върха” /At the top/.

А след това ще видим великолепието на „Танцуващите фонтани”, жива вода на фона на забележителна музика и феерия от светлини, дори и да не споделим с вас рекордните постижения на създателите на фонтаните, това няма да ви попречи да настръхнете от магичното усещане, което създава танцуващата вода.

Полезна информация за екскурзията: Екскурзията се заявява и заплаща преди отпътуване от България. Часът на тръгване може да бъде променен в зависимост от часа на резервацията за посещение на обсерваторията. Продължителност на екскурзията: около 5 часа. Цената включва трансфер с автобус от и до хотела, обслужване от екскурзовод на български, билет за качване в обсерваторията на кулата.

 04.02.2019

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия. 

Сутринта от 09:30ч.: Допълнителна екскурзия - Абу Даби   Цена – 65 EUR

Само преди 80 години Абу Даби не е много повече от рибарско пристанище, кацнало върху един остров в непосредствена близост до континента, известно с ловците си на перли. Днес Абу Даби - столицата на Емирствата, грабва с лежерната омая на белия пясък, тюркоазени води, подреденост и отново блестящи архитектурни постижения.

Още на влизане в града ще посетите о-в Яс /Yas Island/ - известен с пистата си за Гран При на Формула 1 (не е включено посещение на пистата) и фирменните магазини на развлекателния парк Ferrari World. Кратко свободно време за разходка в Яс Мол /Yas Mall/.

По желание и /срещу доплащане от 30 лв./ще посетим най-новия музей в Абy Даби - Лyвъpа, който е пъpвия клон на cветовноизвестния мyзей извън Фpанция. Модернистичният музей, чиято архитектура е вдъхновена от арабските медини (квартали), обхваща 55 постройки с идеята за "универсален музей" белите му стени улавят отражението на водата на Персийския залив.

Уникалните 7850 метални звезди в музейния купол със 180-метров диаметър и тегло 7500 тона, създават усещането за "дъжд от светлина". За разлика от други музеи, където подредбата е хронологична, стилова или направена съгласно друг обединяващ критерии, то Лувъра в Абу Даби обединява универсални теми и междукултурни влияния - от праисторически времена до наши дни. Общо 620 е броят на изложените творби, 300 произведения на изкуството са предоставени на филиала в Абу Даби от 13 музея във Франция. Сред тях е и автопортрет на Ван Гог. Сред 28-те творби, заети от близкоизточни институции, е двуглава скулптура на над 8000 години, предоставена от Йордания. Неолитната статуя - една от най-ранните известни в човешката история, е сред първите творби, които ще видите.

След разглеждането на Лувъра, се отправяме към сърцето на града, ще ви заведем в традиционното селище /Heritage Village/. Разположено е непосредствено на морския бряг и открива прекрасна гледка към целия  град. Там ще можете да видите как е изглеждал животът на местните и техният поминък, преди откриването на черното злато. Кратка почивка за обяд или шопинг в Марина Мол Абу Даби. Ще разгледате и импозантния хотел Емирейтс Палас /Emirates Palace/ (фото-стоп отвън), построен в типичен арабски стил с архитектура, напомняща дворец от приказките. На връщане към Дубай оставате поразени от великолепието на бялата джамия „Шейх Зайед”. Ще имате възможността да я посетите и да изпитате красивото усещане за широта, простор и бяло спокойствие.

Забележка: при промяна часа за посещение на джамията, програмата може да се проведе в обратен ред по отношение на разглеждане на забележителностите.

Полезна информация за екскурзията: Екскурзията е целодневна и се провежда с екскурзовод на български език. Продължителността на пътуването от Дубай до Абу Даби е около 90 мин. в посока. По време на посещението на джамията „Шейх Зайед“ има изискване за облеклото за мъжете и жените. Моля обърнете внимание на инструкциите, които ще ви се предоставят преди заминаване.

 05.02.2019

Закуска.Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия. 

Сутринта от 09:00ч.: Допълнителна екскурзияГрадините на Дубай /Miracle Garden/ и свободно време за  посещение на Емирейтс Мол /популярен със ски пистата си/. Цена - 45 евро с включен транспорт и входна такса за градините.

Ще се насладите на най-големите вертикални и хоризонтални градини в света с около 45 млн. цветя разположени на 72 кв. км площ. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския заливнай-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове, а има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и множество други /престой в градините около 1:30 часа/Отправяме се към Емирейтс МолSki Dubai - Mall of the Emirates е първият закрит ски курорт в Близкия изток и предлага невероятна снежна среда, където можете да покарате ски, сноуборд и спускане с шейни или просто да играете в снега. Конструкцията е с дължина 400 м. покрита със сняг през цялата година. Тук се предлагат различни забавления, като едно от тях е пингвинския марш в Snow Park, който се провежда няколко пъти на ден. Ориентировъчни часове: 14:00 ч., 16:00 ч, 18:00 ч., 20:00 ч. Продължителност на престоя ни в мола, около 2 часа.

Забележка: Градините на Дубай са отворени за посещение от началото на м. ноември до края на м. април.

Следобед от 15:00 ч.:  Допълнителна екскурзия - Джип сафари в пустинята. Цена – 60 EUR (деца до 12 г. – 45EUR)

Тази екскурзия е перлата в короната на вълнуващите приключения в Дубай. Неописуемо удоволствие ще ви достави това офроуд преживяване, тази дива езда по червените пясъчни дюни. Срамежливо залязващото слънце ще добави мека светлина и романтика, а пустинният пейзаж ще ви приканва да навлезете все по-дълбоко и по-дълбоко в сърцето на пустинята. Ще спрете сред червените дюни, за да опитате вкуса на арабското кафе и гостоприемството към странника. След залеза на слънцето ще пристигнете в бедуинския лагер, където ще бъде сервирана вечерята под открито небе. Тук ще може да нарисуват ръцете ви с къна, да пушите шиша /наргиле/, да яздите или просто да се снимате с камила - всичко това на фона на арабска музика и бели денс.

Полезна информация за екскурзията: Начало на екскурзията: 15:00 часа. Продължителност: около 5 часа. Сафари джиповете ще ви вземат от вашия хотел. Екскурзията не е подходяща за бременни жени. За деца до 6 год. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. За ваше удобство носете лека връхна дреха и шал.

Или В 20.00 круиз и вечеря в Дубай Марина. Цена 65 евро

С кораб – ресторант ще направим панорамна обиколка из Дубай Марина, любувайки се на зашеметяващата гледка на окъпаните в нощна светлина небостъргачи. Вечерта гледката е особено красива и впечатляваща – игра на свелини и цветове, ярко осветени кораби, изпълнени с глъчката и смеха на туристите. Обилна вечеря на блок маса ще допълни насладата и удоволсдтвието Ви.

 06.02.2019

Закуска. Освобождаване на хотела около 06:30 часа. Трансфер до „Дубай Интернешънъл Еърпорт” за полет до София в 09:40ч. Пристигане на летището в София в 13:25ч.

ЦЕНА: от 1040 лв. на човек в двойна и тройна стая

 

Хотел

На човек в двойна стая

На човек в единична стая

Доп. легло в стая с двама възрастни

Ibis Al Barsha 3 *

http://ibis-al-barsha.hotels-in-dubai.org/en/

 

1040 лв

На заявка

Не се предлага

Rose Park Al Barsha4*

http://www.roseparkhoteldubai.com/

 

 

1100 лв

На заявка

1040 лв.

 Пакетната цена включва:

*Самолетен билет София – Дубай - София и включени летищни такси с АК Флай Дубай

* Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета

*Чекиран багаж 20 кг.

*Трансфер летище-хотел-летище

*4 нощувки със закуски в  хотел Ibis Al Barsha 3 *или Rose  Al Barsha 4*

*Обзорна обиколка на Дубай  с екскурзовод на български език

*Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро

*Представител от България по време на целия престой в Дубай

*Обслужване на български език по време на екскурзиите в Дубай от професионални, лицензирани гидове.

Пакетната цена не включва:

* трансфер от Бургас до летище София и обратно 60 лв. на човек

*Кетеринг на борда на самолета – 10 евро/ по желание/

*Застраховка за лица над 65 г.-10 лв

*Допълнителни екскурзии

* Лични разходи

*Такса „Туристически Дирхам” в Дубай  -  заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване хотела и се таксува на стая на вечер по:

Ibis Al Barsha  3* - 10 дирхама (около 5 лева на ден)

Rose  Al Barsha 4*- 15 дирхама ( около 7 лв на ден)

 

*  Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

* трансфер от Бургас до летище София и обратно / срещу доплащане/

Условия за записване:

Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.

Депозит в размер на 50% от сумата на човек.

Доплащане до 30 дни преди заминаването.

 Анулация:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка

от 59 дни до 31 дни-депозита

от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.

 Забележки:

Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.60 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.

Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Дубай при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозита не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.

При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цени

Дата Двойна стая
02.02.2019 г. 1040 лв.